VEURE MENÚ
Centre de Reconeixement de Conductors
Les proves i les prescripcions dels Centres de reconeixement de conductors són la “ITV” dels conductors: fes-ne cas!

Cada país té la seva pròpia normativa per avaluar de manera reglada i periòdica els conductors i renovar-los el permís de conduir.

A Espanya, la Direcció General de Trànsit (DGT) realitza les revisions a través dels equips dels Centres de Reconeixement de Conductors, que estan integrats per un/a psicòleg/a, un/una metge/ssa de medicina general i un/una oftalmòleg/a. Fins als 65 anys, les revisions són obligatòries cada 10 anys. A partir dels 65 s’han de fer cada 5 anys.

Les proves psicofísiques i perceptives que es fan poden donar aquests resultats:

Les restriccions o limitacions per conduir són degudes principalment a problemes de capacitat visual, d’aptituds perceptivomotores, de disminució de la capacitat auditiva o per malalties metabòliques o endocrines i del sistema cardiovascular.

Actualment, la gran majoria dels conductors de més de 65 anys són declarats aptes o bé aptes amb restriccions o limitacions.

Les restriccions poden variar en funció del tipus de problema detectat:

Les restriccions i la petició de proves mèdiques addicionals serveixen perquè els professionals dels centres de reconeixement declarin aptes o aptes amb restriccions un percentatge molt elevat de conductors de més de 65 anys.

CONSELLS

Amb l’edat les persones adquirim més experiència i també som més prudents, de manera que, de forma natural i responsable, anem incorporant canvis i certes precaucions a la nostra manera de conduir que milloren el nostre confort i seguretat. Malgrat això,

  • És molt important respectar estrictament, si és el cas, les limitacions o restriccions establertes. Estan pensades per augmentar la teva seguretat i la de les persones del teu entorn.
  • Exigeix que a la revisió participin els tres facultatius perceptius: oftalmòleg, psicòleg i metge de medicina general, i que les proves es facin amb el màxim rigor i professionalitat.
  • La revisió psicofísica del Centre de reconeixement de conductors és la “ITV” del conductor: fes les revisions. Si ets soci del RACC pots fer-la sense cita prèvia ni gestions addicionals als Centres de Reconeixement del RACC.
  • Vés al metge de capçalera i/o l’especialista si els facultatius del Centre de reconeixement de conductors t’han demanat proves addicionals.
  • Entre revisions, pots avaluar i exercitar les teves habilitats per a la conducció amb eines d’autoavaluació com les que trobaràs en aquesta web.
  • Si ho desitges, pots renovar els teus coneixements i formació en conducció. Les autoescoles del RACC ofereixen cursos especialitzats, com el Curs de conducció segura, que poden ajudar-te a millorar la resposta en determinades situacions de conducció.


Quan navegues per aquest lloc web acceptes l'ús de cookies pròpies i de tercers per raons d'anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Saber-ne més.