VEURE MENÚ
Medicació
El consum de diversos medicaments alhora és habitual a partir de determinades edats. Cal estar molt atent a l’efecte que tenen sobre la conducció.

Hi ha medicaments, fins i tot alguns per als qual no cal recepta mèdica, que poden disminuir la teva capacitat de conduir amb seguretat.

Posa molta atenció als efectes secundaris dels medicaments que puguis estar prenent.

Alguns d’aquests efectes secundaris poden ser:

 

Entre els medicaments que poden afectar la teva capacitat per conduir destaquen els que tracten els següents trastorns o malalties:

 

CONSELLS

  • Sempre que iniciïs un tractament nou, encara que sigui sense recepta, i fins i tot si són plantes medicinals, pregunta-li al metge de capçalera quins riscos pot tenir conduir mentre dura el tractament i consulta sempre el prospecte.
  • Demana sempre consell al teu metge o farmacèutic si estàs prenent o has de prendre algun medicament per tractar les malalties esmentades o fins i tot d’altres que no apareixen a la llista.
  • Busca en els envasos dels medicaments que prens aquest símbol d’advertència per saber si tenen efectes adversos sobre la conducció.
  • Aquest pictograma no prohibeix la conducció sinó que adverteix que és recomanable llegir el prospecte en el qual es descriuen els efectes adversos concrets del medicament i les precaucions que cal prendre.
  • Sigues especialment curós i llegeix bé els prospectes quan comencis un tractament nou, si et canvien la dosi o quan prenguis més d’un medicament a la vegada. En cas de dubte, consulta-ho amb el metge de capçalera
  • Atès que l’alcohol amplia els efectes adversos dels medicaments, evita’n el consum mentre prens una medicació i no condueixis mai després d’haver-ne ingerit.
  • No canviïs o interrompis el tractament ni variïs la dosi o les hores que les prens sense consultar-ho amb el metge.
  • No t’automediquis. Si ets soci del RACC pots preguntar qualsevol dubte relacionat amb la teva salut i/o sobre la medicació que prens a un metge de guàrdia. Consulta a RACC Assistències.


Quan navegues per aquest lloc web acceptes l'ús de cookies pròpies i de tercers per raons d'anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Saber-ne més.