VEURE MENÚ
Son i descans
Respectar les hores de son i descans abans i mentre conduïm evita situacions de risc al volant.

Apnea del son

L’apnea del son consisteix en episodis durant els quals la persona afectada deixa de respirar momentàniament mentre dorm. El fet de roncar sol ser un avís previ a aquest trastorn, que molt sovint no és detectat per qui el pateix.

L’apnea del son, que afecta més els homes, les persones grans i les persones obeses, provoca somnolència diürna, sobretot en accions automatitzades, com per exemple la conducció.

Si durant el dia tens episodis de somnolència i sospites que podria ser perquè pateixes apnea del son, és aconsellable:

CONSELLS

  • Canviar les pautes de son i de dieta i adoptar hàbits més saludables: dormir com a mínim 6,5 o 7 hores diàries i fer una dieta equilibrada i sense alcohol, sobretot abans d’anar a dormir.
  • Fer exercici suau regularment, sobretot a la tarda.
  • En casos moderats o greus és aconsellable sotmetre’s a un estudi de la respiració durant el son realitzat per metges especialistes en son. L’estudi determinarà si et cal o no utilitzar un dispositiu CPAP (màscara connectada a un ventilador) per garantir-te un son reparador i saludable durant la nit.

Quan navegues per aquest lloc web acceptes l'ús de cookies pròpies i de tercers per raons d'anàlisi, contingut personalitzat i publicitat. Saber-ne més.